email :

laikisyspevia@gmail.com

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Γ. ΜΑΡΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΘΥΜΙΟΥ ΚΑΨΗ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΛΑΧΟΥΤΣΙΚΟΥ


Σύντροφοι και συναγωνιστές από την Εύβοια και άλλες περιοχές συμμετείχαν σε εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους Θύμιο Καψή τον Καπετάν Ανάποδο και Γιώργο Βλαχούτσικο τον Καπετάν Ευβοιώτη, στο Προκόπι της Εύβοιας την Κυριακή 17/10. Την εκδήλωση διοργάνωσαν από κοινού η ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ και το παράρτημα Χαλκίδας της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ .

Στην εκδήλωση μίλησε ο Γιώργος Μαρίνος μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Βουλευτής Εύβοιας। και υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.

Στην ομιλία του ο Γιώργος Μαρίνος είπε μεταξύ άλλων:

Χρειάζεται μεγάλη αγάπη στην εργατική τάξη, στις λαϊκές δυνάμεις, βαθειά πίστη στην υπόθεση της κατάργησης της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, στην υπόθεση του κομμουνισμού, για να επιλέξεις το δρόμο της ταξικής σύγκρουσης, το δρόμο του ένοπλου αγώνα, να αψηφήσεις κινδύνους και διώξεις και να σταθείς όρθιος μέχρι τέλος, μέχρι την τελευταία πνοή, παλεύοντας μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ, να το στηρίζεις και στις πιο δύσκολες στιγμές.

Η ιδεολογική πολιτική και οργανωτική σχέση με το κόμμα της εργατικής τάξης, η προσήλωση στις κομμουνιστικές αξίες και ιδανικά αποτελεί βάση της διαμόρφωσης των σπουδαίων προσωπικοτήτων όπως οι σύντροφοι Θύμιος Καψής (Καπετάν Ανάποδος) διοικητής του Ανεξάρτητου Τάγματος της Εύβοιας, Γιώργος Βλαχούτσικος (Ευβοιώτης) πολιτικός Επίτροπος του Τάγματος και ο Διαμαντής, ο καπετάνιος της Ρούμελης, που σε νεαρή ηλικία μοιράστηκαν και σήκωσαν επάξια στις πλάτες τους ένα τεράστιο ιστορικό βάρος.

Αυτή η σχέση, η σχέση με το ΚΚΕ διαμόρφωσε τους αγωνιστές του λαού, τους Μπελογιάννηδες που θα μελετούμε τη ζωή και τη δράση τους, θα τους τιμούμε στην πορεία του χρόνου, αντλώντας δύναμη για να ανταποκριθούμε στα σύνθετα καθήκοντα της ταξικής πάλης., της πάλης για τα συμφέροντα του λαού μας, για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, για την οικοδόμηση του σοσιαλισμού.

Αυτοί οι αγωνιστές αποτελούν πηγή έμπνευσης για ακόμα μεγαλύτερη προσφορά, για ακόμα μεγαλύτερη στράτευση μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ.

Αυτό ισχύει για όλους μας, ισχύει για τους νέους και τις νέες που οι δυνάμεις του κεφαλαίου, οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι και οι κάθε λογής οπορτουνιστές επιχειρούν να χειραγωγήσουν με κάθε τρόπο, διαστρεβλώνοντας την ιστορική αλήθεια, καλλιεργώντας την υποταγή και τη μοιρολατρία, χτυπώντας εργατικές, κομμουνιστικές αξίες και ιδανικά.

Οι δυνάμεις που προσπαθούν να αμαυρώσουν, να συκοφαντήσουν συνειδητά την πάλη του ΚΚΕ και την προσφορά του Σοσιαλισμού, οι δυνάμεις που ταυτίζουν τον Κομμουνισμό με το Φασισμό είναι επικίνδυνες, μισούν το λαό μας, μισούν τους λαούς, φοβούνται τον αγώνα τους, φοβούνται τη λαϊκή δύναμη, αυτή θέλουν να αφοπλίσουν, να εμποδίσουν να εκδηλωθεί μαζικά κοιτάζοντας μπροστά, στο κομμουνιστικό μέλλον.

Το ΚΚΕ στα 92 χρόνια αγώνων και θυσιών βρίσκεται διαχρονικά στην κεφαλή της λαϊκής πάλης. Μάχεται μαζί με την εργατική τάξη για κάθε πρόβλημα, για την απελευθέρωση από την εκμετάλλευση και τη δικτατορία του κεφαλαίου.

Αυτή είναι η πραγματικότητα που αποδεικνύεται από την πράξη και την προσφορά του ΚΚΕ από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσης του, μέχρι τώρα, το 2010. Αυτή είναι η πραγματικότητα που αναδεικνύει η δράση και η ζωή χιλιάδων αγωνιστών.

Αυτή είναι η αλήθεια και όχι οι ισχυρισμοί αυτών που πέρασαν στην άλλη όχθη και προσαρμόζουν τις μαρτυρίες τους σ’ αυτή τη νέα πολιτική, ιδεολογική επιλογή, θολώνοντας τα νερά, διαστρεβλώνοντας την ιστορική αλήθεια, αντικαθιστώντας ιστορικά γεγονότα με κουτσομπολιά.

Το ΚΚΕ συμπυκνώνει στις θέσεις του, στους στόχους της καθημερινής πάλης, στην πολιτική του πρόταση για την λαϊκή συμμαχία, τη λαϊκή εξουσία και οικονομία, το σοσιαλισμό τα συμφέροντα και τις σύγχρονες ανάγκες της εργατιάς της αγροτιάς, των ανθρώπων του μόχθου. Γι’ αυτό ήταν, είναι και θα είναι πάντα νέο.

Αυτός που γέρασε είναι ο καπιταλισμός. Είναι το σύστημα που διέγραψε τον κύκλο του και είναι σε παρακμή. Ακριβώς αυτό εκδηλώνεται μέσα από τις αξεπέραστες αντιφάσεις, από την καπιταλιστική κρίση που βασανίζει εκατομμύρια εργατικές – λαϊκές οικογένειες και δείχνει τα όρια του συστήματος.

Οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες που πιστεύουν στην εργατική τάξη, στον εργαζόμενο λαό και στο δίκιο του λένε σε κάθε μάχη: «ΠΑΡΩΝ».

«ΠΑΡΩΝ» στην πάλη του ΚΚΕ, «ΠΑΡΩΝ» με το ΚΚΕ, συμβάλλοντας αυτοί και οι οικογένειες τους να μεγαλώσει η στρατιά της καθημερινής δράσης κα να καταγραφεί ο προβληματισμός του λαού, η αγανάκτηση από τη χρόνια αντιλαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στην κάλπη, με την υπερψήφιση του συνδυασμού της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, στις εκλογές του Νοέμβρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου