email :

laikisyspevia@gmail.com

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Στον αγώνα και στην κάλπη με το ΚΚΕ



Στη Χαλκίδα την Παρασκευή 29-10 έγινε η κεντρική συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του νομού Εύβοιας με ομιλητή τον Γιώργο Μαρίνο, υποψήφιο περιφερειάρχη με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Στο «Στρογγυλό» της Χαλκίδας μίλησε χτες το βράδυ ο υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Τη συγκέντρωση χαιρέτισαν ο Βαγγέλης Σταματούκος, υποψήφιος δήμαρχος Χαλκίδας και η Σοφία Ντούρου, υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας.

Στην ομιλία του ο Γ. Μαρίνος ανάμεσα σε άλλα σημείωσε:

«Αυτή την ώρα της μεγάλης ευθύνης, λέμε στο λαό της Χαλκίδας, στο λαό της Εύβοιας, της Στερεάς Ελλάδας: Εμπιστευθείτε το ΚΚΕ και τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης". Για να πιάσει τόπο η ψήφος σας, να υπηρετήσει τα δικά σας συμφέροντα, τα λαϊκά συμφέροντα.

Εμπιστευθείτε το ΚΚΕ και τη "Λαϊκή Συσπείρωση" γιατί αυτή η επιλογή μπορεί να μετατρέψει τη λαϊκή αγανάκτηση σε δύναμη. Αυτή η επιλογή τιμωρεί πραγματικά την αντιλαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, τιμωρεί την αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθούν οι νομάρχες, οι δήμαρχοι και οι συνδυασμοί των δύο κομμάτων, μπαίνει εμπόδιο στα νέα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα που έχουν ετοιμάσει η κυβέρνηση μαζί με την πλουτοκρατία και την ΕΕ για μετά τις εκλογές.

Να μην περάσει ο εκφοβισμός, η τρομοκράτηση του λαού που επιχείρησε ο πρωθυπουργός με τη διακαναλική συνέντευξη για να κλέψει τη λαϊκή ψήφο και να δικαιολογήσει τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα. Ο εκβιασμός, τα εκβιαστικά διλήμματα είναι τα μέσα που χρησιμοποιούνται κατά του λαού και των δικαιωμάτων του.

Κρατήστε τα λόγια του κ. Μητσοτάκη. Αυτό, είπε, που πρέπει να κάνει ο πρωθυπουργός είναι "να προχωρήσει με αποφασιστικότητα στην πολιτική του, η οποία θεωρώ πως είναι σωστή". Να το σκεφτεί καλά ο κάθε εργαζόμενος, ο κάθε άνθρωπος του μόχθου που ψήφιζε ΠΑΣΟΚ και να πάρει τις αποφάσεις του.

Κάλεσμα ευθύνης

Βαδίστε μπροστά. Συναντηθείτε στον αγώνα και στην κάλπη με το ΚΚΕ και τη "Λαϊκή Συσπείρωση". Κάθε άλλη επιλογή θα σας φέρει πίσω, θα είναι οδυνηρή, θα είναι χαρακίρι και θα το μετανιώσετε για ακόμα μία φορά. Βαδίστε μπροστά, ακόμα και αν δε συμφωνείτε σε όλα μαζί μας. Οι διαφορετικές θέσεις στο ένα ή το άλλο ζήτημα δεν ακυρώνονται, μπορούν να συζητηθούν συλλογικά μέσα στο δρόμο του αγώνα, έχοντας όμως πετύχει πραγματικά συγκέντρωση δυνάμεων κατά της αντιλαϊκής πολιτικής και της επίθεσης της πλουτοκρατίας.

Αυτό το κάλεσμα ευθύνης στέλνουμε στις λαϊκές οικογένειες που ψήφιζαν τα προηγούμενα χρόνια ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, τα άλλα κόμματα, τους άλλους συνδυασμούς και σήμερα βιώνουν τη χειροτέρευση της κατάστασής τους.

Οι θέσεις και ο αγώνας του ΚΚΕ και της "Λαϊκής Συσπείρωσης" εκφράζουν την αγωνία των χιλιάδων ανέργων που ο καπιταλισμός, αυτό το εκμεταλλευτικό σύστημα και η αντιλαϊκή πολιτική, τους πετάνε στο δρόμο.

Εκφράζουν τα συμφέροντα των εργατών και των εργατριών που βλαστημούν για την εργασιακή ζούγκλα που επικρατεί στα εργοστάσια, στους χώρους δουλειάς. Οι θέσεις και ο αγώνας του ΚΚΕ και της "Λαϊκής Συσπείρωσης" εκφράζουν τα συμφέροντα των εργαζομένων των λαϊκών οικογενειών που υποφέρουν.

Οι θέσεις και ο αγώνας του ΚΚΕ και της "Λαϊκής Συσπείρωσης" αντιστοιχούν στα συμφέροντα των μικρών επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων που αγωνιούν για το αύριο και είναι καταχρεωμένοι ή αναγκάζονται να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους.

Το ΚΚΕ και η "Λαϊκή Συσπείρωση" στηρίζουν τους μικρούς και μεσαίους αγρότες που ξεκληρίζονται, που δεν ξέρουν τι να κάνουν, θύματα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων. Θύματα μιας πολιτικής που τους ρίχνει σε νέες περιπέτειες με την εγκατάλειψη των αγροτικών καλλιεργειών και το "φύτεμα" φωτοβολταϊκών μονάδων.

Το ΚΚΕ και η "Λαϊκή Συσπείρωση" είναι με τους νέους και τις νέες που αντιπαλεύουν ένα σωρό δυσκολίες για να μορφωθούν, για να βρουν δουλειά και οδηγούνται στην ανεργία ή δουλεύουν σε άθλιες συνθήκες με άθλιους μισθούς αντιμετωπίζοντας μία εχθρική πολιτική που δυναμιτίζει το μέλλον τους, που τους στερεί το δικαίωμα να κάνουν οικογένεια, που βασανίζει τα νεαρά ζευγάρια.

Συνεπής πάλη κατά του μνημονίου είναι η πάλη του ΚΚΕ, του ΠΑΜΕ και των άλλων αγωνιστικών συσπειρώσεων, η πάλη της "Λαϊκής Συσπείρωσης" που είναι συνεχής πριν και μετά την καπιταλιστική κρίση, που συγκρούεται με τα μεγάλα συμφέροντα και την αντιλαϊκή πολιτική με κριτήριο τις εργατικές - λαϊκές ανάγκες και ανοίγει το δρόμο για να καταργηθούν οι αιτίες της κρίσης, για να ανατραπεί το καθεστώς της εκμετάλλευσης.

Αυτή η πάλη είναι πολύτιμη για το λαό μας, που πρέπει να υπολογίσει καλά, να πάρει υπόψη στην κάλπη ότι μετά τις εκλογές, αν με την ψήφο του δεν ανακόψει την επιθετικότητα των δυνάμεων του κεφαλαίου με μαζική καταδίκη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ή αν χαραμίσει την ψήφο του στα αναχώματα, θα ζήσει τραγικές στιγμές.

Να μην περάσουν οι απειλές

Η απειλή, ο εκβιασμός ότι θα πτωχεύσει η χώρα χρησιμοποιείται για να αποκρύψει ότι αυτή την ώρα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη στήριξη του ΛΑ.Ο.Σ. και της ΝΔ φτωχαίνει την εργατική τάξη, την αγροτιά, τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους για να δώσει ακόμα περισσότερα δισεκατομμύρια ευρώ στους τραπεζίτες, να δώσει ακόμα περισσότερα δισεκατομμύρια στο μεγάλο κεφάλαιο. Ο λαός δεν έχει καμία ευθύνη για τα ελλείμματα και το χρέος. Πληρώνει χρόνια βαριά φορολογία που την αρπάζει το αστικό κράτος για να τη δώσει στους ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς, να τη διανείμει στην πλουτοκρατία για να τονώσει την αγωνιστικότητα και την κερδοφορία της.

Οι λαϊκές δυνάμεις έχουν υποχρέωση να κρίνουν πολύ αυστηρά και να καταδικάσουν τους υποψήφιους περιφερειάρχες και δημάρχους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Ο κ. Χειμάρας της ΝΔ, ο κ. Περγαντάς του ΠΑΣΟΚ ήταν νομάρχες στη Φθιώτιδα, στη Βοιωτία. Ο κ. Μπουραντάς στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ήταν νομάρχης στην Εύβοια και δεν μπορεί να υπάρξει κενό μνήμης. Ολοι τους αποτέλεσαν και αποτελούν στηρίγματα της αντιλαϊκής πολιτικής όλα τα χρόνια.

Εχουν βάλει το χέρι τους στην κατάργηση εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων και έχουν ευθύνες για την άσχημη κατάσταση των μικρών επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων, το ξεκλήρισμα της αγροτιάς. Ηταν και είναι με το μέρος των μεγάλων συμφερόντων γι' αυτό είναι απέναντι στους εργατικούς, λαϊκούς αγώνες. Δεν μπορούν να πούνε τίποτα (...) Είναι ανεπανόρθωτα εκτεθειμένοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου