email :

laikisyspevia@gmail.com

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ


Στην κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς (Εθνικής Αντίστασης) σε συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» μίλησε ο Γιώργος Μαρίνος. Χαιρέτισαν, επίσης, ο Νώντας Κοτσικώνας, υποψήφιος δήμαρχος Λιβαδειάς, και ο Γιώργος Γκικόπουλος, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας.

Στην ομιλία του ο Γ. Μαρίνος ανάμεσα σε άλλα τόνισε: «Την ώρα που ο λαός μας στενάζει από τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης και της αντιλαϊκής πολιτικής, μια επιλογή αντιστοιχεί στα συμφέροντά του.

Να απελευθερωθεί από πιέσεις και ψεύτικα διλήμματα, να σηκώσει περήφανα το κεφάλι ψηλά και να κάνει ένα μεγάλο βήμα μπροστά.

Να συναντηθεί μαζικά στην κάλπη με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" και το ΚΚΕ, που ήταν, είναι και θα είναι μαζί με τις λαϊκές δυνάμεις, σταθεροί υποστηρικτές των συμφερόντων τους.

Ο λαός μας έχει μεγάλη δύναμη στα χέρια του και μπορεί να αφήσει "με ανοιχτό στόμα" τα επιτελεία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, τα επιτελεία της πλουτοκρατίας που τον θέλουν εγκλωβισμένο και φοβισμένο, θύμα της δικής τους πολιτικής.

Αυτή τη δύναμη πρέπει να δείξει την Κυριακή στην κάλπη, τιμωρώντας την αντιλαϊκή πολιτική των δύο κομμάτων, την αντιλαϊκή πολιτική των νομαρχών και των δημάρχων τους, των συνδυασμών τους στους δήμους και στην περιφέρεια, την πολιτική που χτυπάει τόσα χρόνια σκληρά τις λαϊκές οικογένειες, υπηρετώντας με συνέπεια τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας.

Αυτή τη δύναμη πρέπει να δείξει για να απαιτήσει πίσω αυτά που του πήραν τόσα χρόνια, να εμποδίσει τα νέα αντιλαϊκά μέτρα και να διεκδικήσει μία καλύτερη ζωή.

Αν δε δώσει τέτοια απάντηση η επίθεση θα γίνει ακόμα πιο σκληρή και επικίνδυνη, πατώντας πάνω στην ψήφο του λαού, που αναλαμβάνει μεγάλες ευθύνες.

Το λέμε καθαρά. Ο πρωθυπουργός λέει ψέματα όταν ισχυρίζεται ότι δε θα παρθούν νέα αντιλαϊκά μέτρα.

Η εφαρμογή των μέτρων που ήδη επέβαλαν θα σημαδεύει τη ζωή του λαού συνεχώς και για πολλά χρόνια, αλλά δε μένουν μόνο σε αυτά.

Το κατάπτυστο μνημόνιο που συμφώνησε η κυβέρνηση με την πλουτοκρατία, την Ευρωπαϊκή Ενωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα συμπληρώνεται, θα ενισχύεται και θα γεννάει νέα μνημόνια για πολλά χρόνια.

Αυτό αποφάσισαν προχτές στις Βρυξέλλες, στη Σύνοδο Κορυφής της λυκοσυμμαχίας.

Θα χρηματοδοτούν το μεγάλο κεφάλαιο, θα του δίνουν πρόσθετα κέρδη και θα πληρώνει τα σπασμένα ο λαός μας και οι άλλοι λαοί.

Στις 15 Νοέμβρη θα ανακοινωθεί το έλλειμμα του 2009. Το κρατάνε για μετά τις εκλογές για να περάσουν σε νέα επίθεση.

Δεν έχει κανείς, μα κανείς το δικαίωμα να αδιαφορήσει μπροστά σε αυτή την κατάσταση.

Να πάρουμε τώρα τα μέτρα μας. Κάθε καθυστέρηση θα στοιχίσει πολύ ακριβά.

Τώρα ψήφο στη "Λαϊκή Συσπείρωση", δύναμη στο ΚΚΕ και ανασκούμπωμα για την ανάπτυξη νέων μεγάλων αγώνων.

Αυτές τις εξελίξεις μελετάει το επιτελείο του ΠΑΣΟΚ και προσπαθεί να ελέγξει και να χειραγωγήσει τη λαϊκή αγανάκτηση, να μπλοκάρει τη λαϊκή αφύπνιση.

Γι' αυτό κατέφυγε ο πρωθυπουργός στον εκβιασμό και στην τρομοκράτηση του λαού με τη διακαναλική συνέντευξη, με σκοπό να αρπάξει τη λαϊκή ψήφο, να βάλει το λαό στο περιθώριο.

Γι' αυτό επιμένει η πλουτοκρατία σε συναινετικά σενάρια για κυβερνήσεις συνεργασίας ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ ή άλλο σχήμα συνεργασίας των δύο κομμάτων με μικρότερα κόμματα που τα έχουν στο χέρι.

Ανησυχούν και παίρνουν τα μέτρα τους για να υπηρετήσουν το πολιτικό σύστημα πιο αποτελεσματικά, τις σύγχρονες ανάγκες του κεφαλαίου, χτυπώντας το λαό και το λαϊκό κίνημα.

Μαζί, μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια, έχουμε υποχρέωση να τους χαλάσουμε τα σχέδια, με δυναμισμό και αυτοπεποίθηση στον καθημερινό αγώνα και στην κάλπη.

Οι εξελίξεις έχουν θέσει κατηγορηματικά το καθήκον για μαζική διόρθωση της ψήφου των βουλευτικών εκλογών.

Χαιρετίζουμε με εκτίμηση αγωνιστές και αγωνίστριες που πήραν τις αποφάσεις τους, εγκατέλειψαν το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και παλεύουν με το ταξικό, αγωνιστικό κίνημα και τη "Λαϊκή Συσπείρωση".

Αυτή η εξέλιξη είναι ανάγκη να πάρει μαζικά χαρακτηριστικά, να διαμορφωθεί ένα λαϊκό ρεύμα, να διαμορφωθεί ένα ισχυρό λαϊκό μέτωπο που θα βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις.

Εστίες αντίστασης παντού. Αλλαγή συσχετισμού δύναμης παντού, στο εργατικό, αγροτικό κίνημα, στο κίνημα των επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων, στους χώρους δουλειάς και εκπαίδευσης. Ισχυρό ΚΚΕ.

Μέσα στην πολύχρονη πείρα έχει αποδειχθεί ότι οι αγωνιστές και αγωνίστριες που εναντιώνονται αποφασιστικά στην αντιλαϊκή πολιτική και δεν έχουν καμία δέσμευση απέναντι στα μεγάλα συμφέροντα, μπορούν να εκπροσωπήσουν επάξια το λαό και να δίνουν τη μάχη για κάθε λαϊκό πρόβλημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου